Șase mașini electrice vor traversa România, de la București la Timișoara în Caravana Electric Drive

Home / News / Șase mașini electrice vor traversa România, de la București la Timișoara în Caravana Electric Drive

Șase mașini electrice vor traversa România, de la București la Timișoara în Caravana Electric Drive

Prima rețea publică de alimentare rapidă a mașinilor electrice dezvoltată de Renovatio în parteneriat cu Kaufland, Renovatio e-charge, a fost finalizată, unind astfel marile orașe din România, pe axa Arad – București-Constanța.

Pentru a inaugura momentul, 6 mașini Volkswagen eGolf au pornit într-o cursă  pe acest traseul, alimentând la stațiile de încărcare ale retelei Renovatio e-charge din parcările Kaufland. Evenimentul a marcat finalizarea rețelei publice de alimentare rapidă a mașinilor electrice pe axa Arad-București-Constanța, un proiect de impact pentru un viitor sustenabil dezvoltat de cele trei companii în urma unui parteneriat de succes.

Aceasta este prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice. Rețeaua care traversează România de la Sud-Est la Vest a devenit funcțională cu șase luni mai devreme decât termenul anunțat inițial.

kaufland-masini-elecstrice-2016-600x400

Șase echipaje, formate din Lucian Mândruță și Andrei Secretianu, George Buhnici și Marian Andrei, Dragoș Stoica, Costin Giurgea și Tudor Bratu, Oraan Mărculescu, Alexandru Teodorescu au plecat vineri, 21 octombrie, din București, pe traseul Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu. Sâmbătă dimineață, 22 octombrie, echipajele au pornit de la Sibiu spre Timișoara, pe traseul Sebeș – Deva – Făget. Scopul cursei a fost acela de a demonstra că noua infrastructură permite autonomie îndelungată a unei mașini eco și că se poate conduce și în Romania cu responsabilitate față de mediu.

img_7939

Pe traseu, echipajele au folosit pentru alimentare stațiile de încărcare ale rețelei Renovatio e-charge, stații puse gratuit la dispoziția publicului larg în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Pitești, București și Constanța.

Pentru a încuraja inițiativele de responsabilitate față de mediu, Kaufland România a oferit echipajului care a condus cel mai eficient pe acestă rută, suma de 5.000 de euro pentru a-i dona unei cauze sociale ce promovează mai departe sustenabilitatea.“Ne bucurăm că prima retea de stații publice de încărcare a mașinilor electrice este complet funcțională și putem ajuta astfel românii să conducă eco. Responsabilitatea față de mediu este o prioritate pentru noi în tot ceea ce facem și vrem să inspirăm mai departe grija pentru mediu. De aceea, punem gratuit la dispoziția românilor energie electrică în stațiile din parcările magazinelor Kaufland. De asemenea, le oferim autonomie tuturor celor care vor să conducă eco, prin această rețea care acum traversează țara de la Sud-Est la Vest”, a declarat Valer Hancaș, Manager Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search