Monica Cranganu

Home / Monica Cranganu

In cei 17 ani de activitate, Monica Cranganu a coordonat si curatoriat o serie de evenimente artistice, cu precadere de arta contemporana si design. A organizat expozitii inca din anii studentiei, in cadrul galeriei Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. Activitatea expozitionala a fost permanent sustinuta in cadrul unei galerii de arta private (2004 – 2010), unde a participat la crearea expunerii unor colectii de arta permanente si a expozitiilor temporare tematice de arta moderna si contemporana. In aceeasi perioada, Monica Cranganu a colaborat la organizarea unor expozitii de design vestimentar (galeria Anaid Art) si design de bijuterii de autor, expozitie ce a evoluat in seria de evenimente transformate in targul Autor, dedicat creatorilor de bijuterii contemporane.

         Din anul 2011, odata cu lansarea showroom-ului IDA Design, spatiul dedicat designului contemporan pe care il coordoneaza, Monica Cranganu a organizat expozitii cu tematici variate, imbinand creatiile marilor designeri ai lumii cu opere de arta ale artistilor romani celebri. Promoveaza solutii de arhitectura si design integrate, menite sa puna in evidenta personalitatea unica a fiecarui spatiu interior.

           Totodata a coordonat activitatea primului post de televiziune din Romania dedicat arhitecturii si designului, IDA TV si este activa in proiectele ce sustin si dezvolta constructiile sustenabile din Romania, in cadrul Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi.

         Monica Cranganu este absolventa a Facultatii de Istoria si Teoria Artei a Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti si a masteratului “Arhitectura vernaculara si spatiu sacru”.

Start typing and press Enter to search