Home /

Dr. Mihaela Posea este medic specialist in Diabet zaharat, Nutritie si Boli Metabolice si Doctor in Domeniul Medicina.

Are o experienta de peste 10 ani in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, activitatea incepand-o in anul 2007 in cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “N. Paulescu” sub indrumarea dnei Prof Dr Gabriela Radulian.

Este unul dintre cei 6 medici din Romania certificați în managementul obezității de către Federația Mondială de Obezitate – World Obesity Federation (Specialist Certification on Obesity Professional Education Programme by the World Obesity Federation (SCOPE).

Incepand cu anul 2014, a participat la stagii de perfectionare atat in domeniul Diabetului – Salzburg Diabetes Seminars si Salzburg Atherosclerosis Society Seminars: Lipid Metabolism, in Austria) cat si in domeniul Obezitatii/Nutritiei -Observership in Obesity Medicine, Diabetes and Endocrinology in clinica  Weill Cornell Medicine- Comprehensive Weight Control Center-New York; Summer School EASO ‘Train the Trainer’- Franta sau Nutritional Epidemiology – Portugalia.

A participat ca si co-investigator in studii clinice internationale multicentrice in domeniul diabetului (AZD 1656) si al dislipidemiei (Fenopra Study). A fost implicata in proiecte educationale si de interventie la copiii de varsta scolara, cu si fara probleme de greutate: „SANOINOV:  Servicii inovative pentru sănătatea copilului de azi şi a adultului de mâine”, “Cluburi de Miscare si Distractie” – Fundatia PRAIS, “Stil de Viata Sanatos”- Fundatia Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate.

Incepand cu anul 2015 este prezenta cu lucrari de tip poster la congresele europene si internationale de obezitate: European Congress on Obesity, European Obesity Summit, International Congress of Nutrition.

Este autoarea a peste 20 de articole de specialitate dar si a unor capitole din carti si ghiduri:

  • Managementul nutritional in diabetul zaharat, bolile metabolice si alte patologii, vol 1” sub coordonarea Prof Dr Radulian Gabriela;
  • Nutritie si sanatate dentara; G. Radulian, E. Rusu, A. Dragomir, M. Posea;
  • Ghid de preventie a supraponderalitatii si obezitatii la copii- G. Cozaru, A.M. Viziteu, M. Ghioldis, R. Matei, M. Posea, A. Padureanu, C. Oatu, M. Ghiordunescu, I. Oncioiu.

Start typing and press Enter to search