Adina IONESCU

Home / Adina IONESCU

ADINA IONESCUAdina Ionescu este Directorul de Comunicare şi Responsabilitate Socială Corporativă a Grupului Renault România. Spusă pe scurt, povestea vieții profesionale a Adinei Ionescu cuprinde peste 20 de ani de experiență în comunicare,  în companii multinaționale – lideri în industriile în care activează, precum și mai mulţi ani de implicare în activităţi de responsabilitate socială corporativă şi  voluntariat în ONG-uri.  Profesia Adinei Ionescu și pozițiile – cheie pe care le-a deținut în cadrul companiilor i-au conferit expunere la medii de afaceri diferite precum petrol și gaze, rețele și tehnologii, managementul energiei sau electronice, telefonie mobilă și semiconductori.

Printre responsabilităţile asumate de-a lungul carierei sale profesionale figurează : stabilirea și dezvoltarea strategiei de comunicare pe termen mediu și lung, definirea platformelor și acțiunilor de responsabilitate socială corporativă, managementul reputației, gestionarea activităților departamentului de comunicare corportativă, a relațiilor cu mass-media,  inclusiv din poziția de purtător de cuvânt, a comunicării de criză, a evenimentelor corporate, a comunicării interne, precum și gestionarea relaţiilor cu autoritățile centrale și cu asociațiile profesionale. Totodată, Adina Ionescu a profesat și în domenii de activitate adiacente relațiilor publice,  cum ar fi managementul mărcii, comunicarea de marketing sau digitală.

Adina Ionescu consideră că specialiştii în comunicare au şansa de a contribui la dezvoltarea societăţii civile, pentru că oferind consultanţă în regim de voluntariat ajută organizaţiile non-guvernamentale să aibă o voce mai puternică şi clară, pentru cauze cu impact social, în folosul comunităţii. Pe de altă parte, implicându-se direct, comunicatorii sunt expuşi la realitatea cu care se confruntă sectorul non-guvernamental, lipsa de resurse, birocraţia  şi dificultatea de a susţine echipe profesionale pe termen lung. De asemenea, în relaţia dintre companii şi ONG-uri, ultimele se poziţionează de obicei prin ceea ce solicită, nu prin ceea ce oferă. Ideea că o companie nu acordă fonduri, ci are şansa să se facă bine, să corecteze sau să schimbe anumite situaţii pe termen mediu şi lung trebuie bine argumentată şi susţinută, iar comunicarea joacă un rol crucial în materializarea proiectelor.

 

Start typing and press Enter to search